donderdag 5 maart 2009

Creatieve industrie verkent eigen innovatieprogramma

Dit schreef EZ beleidsmaker Jasper Kraaijeveld in de LinkedIn groep Innovatie 2.0:

Ondanks de goede uitgangspositie van de Nederlandse creatieve industrie (o.a. kunst, media, entertainment, vormgeving, architectuur, mode, industrieel ontwerp, computergames, reclame) zit er in de keten van idee naar creatie en vermarkting nog steeds onvoldoende dynamiek, waardoor economische en maatschappelijke kansen onbenut blijven. De creatieve industrie heeft de ambitie om te komen tot een eigen innovatieprogramma, waarmee het potentieel van de sector beter benut kan worden. De ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap willen graag de dialoog met de creatieve (sub)sectoren aangaan over hun visie, ambitie en strategische agenda. SenterNovem zal in het kader van 'Innovatie in Dialoog' het proces ondersteunen waarbij industrie en kennisinstellingen in samenspraak proberen te komen tot een vraaggestuurd innovatieprogramma. Voor meer informatie en deelname aan de tot stand koming van het programma zie: http://www.senternovem.nl/innovatieindialoog/gebied_in_ontwikkeling/creatieve_industrie

Er worden web 2.0 technieken ingezet om zoveel mogelijk mensen 'uit het veld' te laten meedenken, dus pak je kans en bemoei je ermee!

1 opmerking:

krispijn zei

Beste Arianne,

Leuk dat je aandacht besteed aan Innovatie 2.0 op je weblog. En aan het deelthema Cultuur & Economie. De link werkt helaas niet. Volgens mij ontbreekt .asp.

Hieronder de volledige link:

http://www.senternovem.nl/innovatieindialoog/gebied_in_ontwikkeling/creatieve_industrie.asp

Mvg. Krispijn Beek
lid projectteam Innovatie 2.0
Ministerie van Economische Zaken