maandag 9 maart 2009

Waanzinnig! idee en concept ook in de prijzen

Ik voel mij als een trotse mama: weer een klant in de prijzen gevallen. Dit keer is het Waanzinnig idee & concept die samen met studenten van de Hogeschool Rotterdam de GasTerra Transitie jaarprijs in de wacht wist te slepen. Bij deze prijs hoort een geldbedrag van 75.000 euro waarmee het idee verder kan worden uitgewerkt. Hieronder een deel van het persbericht:

Op 26 februari 2009 is het initiatief ‘EnergyBattle’ tot winnaar uitgeroepen van de GasTerra Transitie Jaarprijs 2009. De EnergyBattle is een initiatief van bureau Waanzinnig! idee & concept en is technisch uitgewerkt door de studenten Cliff Odijk en Jeffrey Cafferata van Hogeschool Rotterdam, opleiding Grafimediatechnologie.
Het idee ‘
EnergyBattle’ is beloond met een geldbedrag van in totaal 75.000 euro, bedoeld om het idee verder uit te werken. In de EnergyBattle wordt het real-time energieverbruik van een huishouden direct inzichtelijk gemaakt en als input gebruikt voor een online game. Hoe meer je bespaart, hoe beter je bent in het spel. In deze slimme combinatie van realiteit en online gaming spelen meerdere huishoudens tegelijkertijd tegen elkaar. Bekijk het filmpje om te zien hoe het werkt. Het competitie-element en het direct inzicht verschaffen in het energieverbruik zorgen samen met de online tips voor veelbelovende besparingsresultaten. Momenteel loopt er een pilot van de EnergyBattle in samenwerking met Rotterdam Climate Initiative en Stadswonen. Met het geld wordt de game daarna verder uitgewerkt in samenwerking met het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie van Hogeschool Rotterdam en Waanzinnig! idee & concept.

Geen opmerkingen: