vrijdag 24 april 2009

Rotterdamse muziekindustrie barst van talent maar ondernemerschap blijft achter

Muziek is big business. Er gaan miljarden in om. Hoe kan het dan dat het overgrote deel van de muziekondernemers in Rotterdam er een baan bij hebben om rond te komen? En dit geldt niet alleen voor artiesten, maar ook voor labels, voor feestorganisatoren, voor DJ's, voor producers, voor songwriters, noem maar op. Twee oorzaken zorgen ervoor dat zij niet van hun passie kunnen leven:

1. de grote jongens hebben nog heel veel macht en daarmee een groot stuk van de taart in handen
2. het niveau van ondernemerschap is bedroevend laag

Maar nu is het moment om daar iets aan te doen. Want de macht van de big boys wordt kleiner. Lang leve internet die ongekende mogelijkheden biedt. Je hebt eigenlijk helemaal geen label met groot distributienetwerk meer nodig als artiest. Wat je wel nodig hebt is talent en contact met je eigen groep fans. En die groep hoeft helemaal niet zo groot te zijn om ervan te kunnen leven. Dus er liggen volop kansen voor mensen die innovatief en creatief gebruik maken van de mogelijkheden die er nu liggen. Om die kansen te grijpen moet je opstellen als ondernemer. Denken in termen van toegevoegde waarde. En commercie blijft een beetje eng binnen de muziekbusiness. Voor diegenen die klaar zijn om de muziekindustrie op een hoger plan te tillen: stuur me een mailtje. Ik breng een groep muziekondernemers bij elkaar en samen gaan we kijken wat er te halen valt. Laat wat van je horen!

1 opmerking:

Mike zei

Hi Arianne,

Ik wil graag met je in contact komen naar aanleiding van dit stukje blog. Ik wil actief worden in de muziekindustrie, laat ik het maar zo noemen en het lijkt me wel erg interessant een groep mensen te ontmoeten die hetzelfde denken.

Met vriendelijke groet,

Mike Thielman